2021-ben elérhető német nyelvtanfolyamaink Budapesten

× Figyelem! Csoportos tanfolyamaink a járványhelyzetre való tekintettel szünetelnek - magánóráink továbbra is elérhetőek!

Német nyelvtanfolyamainkra bármikor be tudsz csatlakozni, akár a beiratkozási időszakokon túl is! Jelentkezz bátran - Vedd fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk ingyenes szintfelméréssel és konzultációval!

A német nyelvtanfolyamokról általában

Beszédközpontú német tanfolyamok

Az Invest English Nyelviskola ajánlott német nyelvtanfolyamainak fő célkitűzése a beszédkészség és kommunikációs érzék kifejlesztése. A tanfolyamot választók számára igyekszünk a lehető legkényelmesebbé tenni a német nyelvtan elsőre nehezen érthető szabályrendszerének elsajátítását. A németórákat a tanár jellemzően a beszélgetések köré építi, elérve azt, hogy a tanulók folyamatosan ki legyenek téve az anyanyelvüktől eltérő nyelv használatának - így gyorsan magabiztosakká válhatnak a mindennapi kommunikációt illetően. A német nyelvtanfolyamokon Horváthné Lovas Márta rendkívül jól felépített Magnet Deutsch című német nyelvkönyveit használjuk - ezek a könyvek teljes mértékben kielégítik a nyelvtanfolyam hallgatóinak igényeit mind a beszédtémák, mind pedig a nyelvtan területeit illetően.

Csoportos német tanfolyamok

Tanfolyamainkon a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy a tanulók mélyen azonosuljanak a német nyelvvel, elkerülve így azt a gyakori hibát, hogy a nyelviskola csak "gondolatban fordításra" tanítja meg a nyelvtanulót - jelentős mértékben rontva ezzel a kommunikációs készséget és az önkifejezés sebességét. Csoportos német tanfolyamainkat mindazoknak ajánljuk, akik Budapesten egy nevetéssel és beszélgetésekkel teli kiscsoportos német nyelvtanfolyamot keresnek. Úgy hisszük, a német nyelvoktatásban szerzett tapasztalatunk segítheti a diploma vagy egy nyelvvizsga megszerzését, a hazai vagy külföldi munkavállalást, vagy a tájékozódást egy nyaralás alkalmával. Akik hobbiként szeretnék belevetni magukat az német nyelv és nyelvtan rejtelmeibe, szintén nyugodt szívvel javasoljuk, hogy csatlakozzanak valamelyik csapatunkhoz!

A német nyelvtanfolyamok időbeosztása

Az Invest English Nyelviskolánál a német nyelvtanfolyamok 30 órásak, de a megkezdett tanfolyamokra bárki bármikor csatlakozhat - a tanfolyamdíj elszámolását ekkor a nyelvoktatást végző tanárral lehet rendezni. Nyelvtanáraink mindig arra törekszenek, hogy az új tanuló sose érezze magát kívülállónak, ellenben minél hamarabb része lehessen a már összekovácsolódott csoportnak. A német tanfolyamok órái 45 percesek, egy alkalom pedig 2x45 perces nyelvórát ölel fel - a választható órabeosztásokat lásd alább. Az átlagos heti óraszám 2x2 nyelvóra egy csoportnak, de ezek eloszlása rugalmasan alakítható a csoport igényeitől és a tanárok beosztásától függően. A csoportlétszám - és ez számunka nagyon fontos - mindig 3-6 fő között mozog, ettől eltérés ritkán tapasztalható.

Választható órarendek - heti 2x2 németóra esetén

HÉTFŐ - SZERDA
 • 8:30 - 10:00
 • 10:00 - 11:30
 • 11:30 - 13:00
 • 13:00 - 14:30
 • 15:30 - 17:00
 • 17:00 - 18:30
 • 18:30 - 20:00
KEDD - CSÜTÖRTÖK
 • 8:30 - 10:00
 • 10:00 - 11:30
 • 11:30 - 13:00
 • 13:00 - 14:30
 • 15:30 - 17:00
 • 17:00 - 18:30
 • 18:30 - 20:00

A tudásszintekről általában

Nyelviskolánkban a német tanfolyamokat szintek szerint nyolc nagy csoportra osztottuk (az alapfokú, középfokú és felsőfokú nyelvi szinteknek megfelelően). Ezek a szintek átölelik a teljes német nyelvtant, már az első szinttől kezdve jelentős terjedelmű szókincset tanítanak meg, amivel támogatják a nyelv kommunikációs szintű elsajátítását - a tematikát lásd alább. A szintfelmérés alapján tanáraink a beiratkozáskor vagy egyénileg megbeszélt konzultációs időpontban tájékoztatnak, hogy melyik csoport lenne a legmegfelelőbb a tudásszint, a nyelvi/kommunikációs tapasztalat és az egyéni igények alapján. A konzultációk természetesen ingyenesen igénybe vehetők - így segítve tanulóink döntését. Nekünk az a legfontosabb, hogy minden tanulót a leginkább megfelelő csoportba irányítsunk.

Töltsd le a német tanfolyamok nyelvtani tematikáját!