Angol szintfelmérő tesztek

Teszteld le némettudásod 20 egyszerű tesztkérdéssel!

Német szintfelmérő

Az alábbi tesztek átölelik a német nyelv alapfokú, középfokú és felsőfokú nyelvtani szabályainak nagy részét - segítségükkel megtudhatod, hogy melyik tanfolyam, illetve melyik szint lenne számodra a legideálisabb, így biztos lehetsz benne, hogy a nyelvtanfolyamok során nem hagysz ki semmit a tananyagból. Az itt található tesztek segítségével az adott szinthez tartozó német nyelvvizsgák nehézségi fokát is nagyságrendileg felmérheted. Szintfelmérésre lehetőséged van zuglói nyelviskolánkban is, ahol kitöltheted a teszteket, majd tanáraink konzultálnak veled a tudásszintednek megfelelő csoportbeosztásról. A konzultáció természetesen INGYENES!

Válassz tudásszintednek megfelelő német szintfelmérő tesztet!

A1/A2

Alapszintű német teszt (PDF)

B1/B2

Középszintű német teszt (PDF)

C1/C2

Haladó szintű német teszt (PDF)

Ne feledd, nyelviskolánkban várunk Téged ingyenes konzultációra és pontosabb szintfelmérésre. Keresd tanárainkat elérhetőségeinken!

Fejlesztenéd német nyelvtudásod? Jelentkezz német magánórára!

Német magántanár

Alapszint - Német A1/A2

Az alapszintű német teszt sikeres elvégzése azt jelenti, hogy a német nyelv felhasználója képes egyszerű mondatokat és gyakori kifejezéseket megfogalmazni, amelyek a hétköznapi, egyszerű, rutin helyzetekben előfordulnak (család, lakóhely, vásárlás, munka, stb.). Képes megérteni és használni azokat az alapvető fordulatokat, amelyekkel konkrét szükségleteit hivatott kielégíteni. Képes beszélni magáról és családjáról, közvetlen környezetéről és az őt közvetlenül érintő dolgokról. Tud kommunikálni olyan helyzetekben, ahol egyszerű információcserére van szükség.

Középszint - Német B1/B2

A középszintű német teszt sikeres elvégzése azt jelenti, hogy a nyelvhasználó képes bonyolultabb, összefüggő szöveget alkotni és megérteni általános témakörökben (munka, iskola, szabadidős tevékenység, utazás). Tud beszélni múltbéli eseményekről és tapasztalatokról, álmairól és ambícióiról, valamint képes röviden megindokolni döntéseit, véleményét. Viszonylag folyékonyan és spontán kommunikál.

Haladó szint - Német C1/C2

A haladó szintű német teszt sikeres elvégzése azt jelenti, hogy a nyelvhasználó képes megérteni összetett, hosszú és nehéz szövegeket, emellett felismeri a mögöttes jelentéstartalmakat. A nyelvet hatékonyan és rugalmasan használja akár társasági, akár szakmai közegben. Folyékonyan, spontán módon kommunikál, ami lehetővé teszi, hogy anyanyelvű partnerekkel is úgy tudjon társalogni, hogy az mindkét fél számára élvezhető legyen. Képes jól felépített, világos, részletes szöveget alkotni sokféle témakörben, és különböző véleményeket kifejteni azok előnyeivel és hátrányaival kapcsolatban.